Стойка и лежанка и лежанка отделно за тренировки

Стойка и лежанка и силови лежанки за тренировки: изберете опции за дома

Ако сте мислили за отделни видове симулатори като стойка и лежанка, спокойно можете да кажете, че всички мускули на тялото Ви ще бъдат хармонични. Именно тези дизайни Ви позволяват да изпълнявате ефективни основни упражнения, както върху горния мускулен корсет, така и да тренирате мускулите на краката и гърба.

Безспорното предимство е сравнително голямото разстояние между стелажите или възможността за регулиране, което ще позволи най-удобните и висококачествени преси за лежанка.

Недостатъците на такива дизайни са очевидни: висока цена, обемност и значителни размери. За домашна употреба тази опция може да бъде закупена, ако имате отделна стая за фитнес зала или просто стая с достатъчно свободно пространство.

 

 Видове силови лежанки за тренировки

По вида на конструкцията всички свободно стоящи силови лежанки са разделени на четири типа:

-Хоризонтална.

Такива лежанки се използват изключително за хоризонтална лежанка в спортни клубове. Те имат ниска функционалност и високо максимално натоварване. У дома те могат да бъдат полезни само за професионалисти.

-Вертикална.

Този тип симулатор Ви позволява да изпълнявате „армейска преса“ – притискане с лежанка, което Ви позволява да развивате делтоидни мускули. Поради тясната специализация се използва или в залите, или от спортисти.

-Наклонени. Позволете да изпълнявате изключително пейка, лежаща под ъгъл. Използва се в спортните зали.

-Universal.

При такива проекти на силови лежанки можете да промените ъгъла на наклона на гърба, така че да е възможно да се извършва пресата на лежанката хоризонтално, под ъгъл, „армейска лежанка“, както и да се тренират мускулите на пресата. В същото време някои модели от тази категория са допълнително оборудвани с гири на краката, които Ви позволяват да разнообразите тренировките си и да повишите тяхната ефективност. Това са универсални силови лежанки, които са оптимални за домашна употреба. Обхватът и ценовият диапазон на такива симулатори е широк. Бюджетните модели са фокусирани върху начинаещи и такива за ниско натоварване, по-скъпите модели са изработени от по-трайни и издръжливи материали, които могат да издържат на големи натоварвания и тежка употреба.