Победа в конкурса за работа

Победа в конкурса за работа – 5 полезни съвета от нашите експерти по търсене на работа

Победа в конкурса за работа

Случвало ли ви се е да изпращате автобиография за мечтана работа, само за да не получите отговор? Прегледахте изискванията, графика и ползите и бяхте уверени, че сте страхотен мач. Или, още по-опустошително, си помислихте, че сте имали фантастично интервю, само за да бъдете пропуснати за различен кандидат. Цялата тази упорита работа и нищо за показване за нея.

Истината е, че не сте сами, които се чувствате по този начин. Конкуренцията е ожесточена и това се е случвало на много търсещи работа. Ако сте персонализирали своя профил в LinkedIn, упражнили сте въпросите си за интервюто и сте актуализирали автобиографията си, имате добро начало.

Все пак имате възможност да се откроите още повече в подхода си към всяко интервю. Помислете за някои от следните съвети преди, по време и след интервюто, за да ви помогне да спечелите работата.

5 начина да спечелите конкуренцията за работа

  1. Полирайте профила си

Всички сме чували съвета да персонализираме нашите автобиографии и мотивационни писма за всяка роля. Но какво ще кажете за вашия профил в LinkedIn или вашето лично портфолио? Въпреки че не е необходимо да ги актуализирате за всяка работа, която търсите, в идеалния случай ключовите думи в автобиографията ви съвпадат с тези в профила ви. Погледнете аналитично профила си, за да разберете дали той подкрепя или противоречи на автобиографията ви. Мислете за автобиографията си като за акцентите, а вашия профил в LinkedIn като за своя история.

Към вашите групи в LinkedIn, статиите, които публикувате, и коментарите, които правите, трябва да се подхожда с намерение. Бъдете активни в онлайн разговора около вашата кариера. Когато наемателите проучват, виждането на вашия профил или име в онлайн разговор ви подсилва като страхотен кандидат.

  1. Изградете своята марка

Реалността е, че се опитвате да подобрите уменията си за решаване на конкретно предизвикателство. Независимо дали става дума за създаване на съдържание, управление на проекти, продажби или друга роля, вие ще бъдете по-преднамерени, когато обърнете мисленето си към реалността, че имате лична марка. Да предположим, че търсите позиция в дизайна, но вашият профил в LinkedIn има връзки към цялата ви трудова история в продажбите. Като потенциален работодател, това няма да ги убеди да търсят по нататък.

Като всеки известен бизнес, който има много насочена марка и маркетингова кампания, трябва да подходите към личната си марка с яснота и цел. Вярно е, че е невероятно предизвикателство да бъдем обективни по отношение на себе си, така че помислете дали някой друг да го прегледа, като колега или професионален колега. Има ли нужда от малко работа?

  1. Направете своето проучване

По същество всеки нает служител е там, за да реши конкретен проблем, пред който е изправена компанията. Отидете отвъд основното си фирмено проучване и копайте дълбоко, за да разберете от какво се нуждае компанията и как можете да предоставите тези решения с вашия опит, образование и експертиза. Може би компанията се нуждае от сериозна помощ от социалните медии. След това можете да предложите уменията си, за да им помогнете да получите по-голяма видимост. Предвидете какво може да искат и след това им го осигурете. Заседнали как да проучите компания?

  1. По време на интервюто

Доброто интервю за работа е разговор, който свободно протича между двама души. Работата е там, че много търсещи работа ще седят на стола и ще оставят мениджъра по наемането да зададе всички въпроси и след това ще даде отговорите. Но вие също трябва да сте проактивни и да зададете някои трудни въпроси за компанията. Мениджърът по наемането не само ще обърне внимание, но и ще спечелите някои допълнителни точки за проява на инициатива и интерес.

Не забравяйте, че процесът на интервю е двустранен. Вие също обмисляте компанията. Всяко свободно място за работа е шанс да определите дали ще ви хареса да работите там. Много е скъпо да наемете някой, който не е много подходящ. Наемателите ще реагират по-добре на кандидати, които са направили своето проучване и наистина се интересуват от конкретна роля.

  1. Всяко взаимодействие има значение

Уверете се, че третирате всеки човек, с когото общувате, като потенциален колега. Ако има административен асистент или наемател, запишете името му и не бързайте да ги сваляте от телефона. Те могат да бъдат богата информация. Когато е подходящо, споменете ги в интервюто си. Taka ]e помогнете да се затвърдите, че сте човек, който помни отделни хора и ще се впише в културата там. След интервюто направете бележки възможно най-скоро, за да не забравите ключови точки за разговор. Използвайте тези бележки, за да създадете печеливша благодарствена бележка, за да покажете, че наистина сте слушали.

Като търсещ работа, вие не просто искате да се справите добре по време на интервюто си за работа, вие искате да спечелите конкуренцията и да бъдете наети.

Настройването на себе си за успех започва преди работата дори да е публикувана. Да бъдете организирани и проактивни на всяка стъпка от пътя, от изработването на печеливша онлайн марка до проследяването след интервюто, ще ви помогне да получите обратното обаждане, на което сте се надявали.

Заседнали как да настроите съобщенията си?

Срещата с кариерен треньор на InformJobs за преглед на автобиография или подготовка за интервю може да помогне за търсенето на работа. Присъединете се днес и се възползвайте от намалените цени за кариерно обучение. Получете достъп до нашата пълна база данни с гъвкави и отдалечени обяви за работа.

Може да намерите много полезна информация и на сайта на Министерство на труда и социалната политика – Агенция по заетостта

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО