Отпушване на тоалетна с домашни средства

Кретативни методи за отпушване на тоалетна

Търсите ли креативен начин за отпушване на тоалетна? Ако е така, попаднали сте на правилното място! В това изчерпателно ръководство ще ви преведем през:

  • Методите стъпка по стъпка, които можете да опитате
  • За какво да внимавате, когато изпробвате някои от тези по-…иновативни техники
  • Всеки един възможен начин за отпушване на тоалетна

Така че, ако искате да поправите малката си неудобна ситуация, без да се налага да плащате на професионалист, продължете да четете нашето ръководство по-долу и опитайте няколко от тези техники (на свой собствен риск, разбира се).

Като майстори водопроводчици ни викат в домове и предприятия за всякакъв вид работа. Но мога честно да кажа, че водопроводната работа би била много по-приятна работа, ако никога не включваше отпушване на тоалетна!

Ето защо предизвиках всички водопроводчици, които познавам, да измислят креативни и безпогрешни начини, по които собствениците на жилища могат да отпушват собствените си тоалетни, вместо да ни се обаждат. Да започваме!

Използвайте пластмасова бутилка за отпушването

КАК РАБОТИ

Отрежете около един инч от дъното на пластмасова бутилка срещу капачката. Като държите капачката затворена и затворена, поставете отворения край на бутилката в дренажа на дъното на купата. Преместете бутилката навътре и навън с бързо движение.

ЗАЩО РАБОТИ…

Запушената бутилка действа като импровизирано бутало! Движението може лесно да създаде достатъчно налягане, за да принуди запушването надолу през тръбите и в главната канализация. Ще се изненадате колко добре работи това!

Професионален съвет: носете ръкавицикогато правите това, ако можете.

Опитайте да отпушите тоалетната с прахосмукачка

Да, точно така- прахосмукачка. Но не стандартната прахосмукачка за под, или рискувате да бъдете ударени от електрически ток и да повредите оборудването. Вместо това вземете мокра/суха прахосмукачка от гаража и се захващайте за работа.

КАК РАБОТИ?

Поставете приставка за маркуч, която не възнамерявате да използвате отново, в канала на тоалетната. Сега имате две възможности: използвайте функцията за засмукване, за да опитате да издърпате запушалката, или използвайте функцията за издухване, за да опитате да я избутате надолу през тръбите. И двете могат да работят; последното просто ще създаде малко повече пръски.

ЗАЩО РАБОТИ…

Съвременните прахосмукачки правят всичко! Но наистина функцията за засмукване може да извади запушения материал от тоалетната. Функцията за издухване може да създаде достатъчно въздушно налягане в дренажа, за да измести заседналия материал.

Поставете таблетка за съдомиялна машина за отпушване на тоалетната

Ако нямате достъп до бутало, но можете да се промъкнете до кухнята и обратно, без вашият приятел или роднина да забележи, вземете таблетка за съдомиялна!

КАК РАБОТИ?

Просто пуснете таблетка за съдомиялна машина в купата. Ако вече не е прекалено пълна, изплакнете я, преди да добавите таблетката, за да получите малко вода в купата. Оставете да престои няколко минути и изплакнете.

ЗАЩО РАБОТИ…

Химикалите в таблетката не са достатъчно абразивни, за да унищожат порцелана или дренажната тръба, но може просто да разрушат запушването, ако ги оставите да престоят достатъчно дълго.