Отдалечени работни места за защитници на здравето и уелнес

Отдалечени работни места за защитници на здравето и уелнес, полезни съвети от нашите експерти по търсене на работа.

Отдалечени работни места

Ако сте от типа хора, които обичат да помагат на другите да подобрят живота си, като същевременно поддържате баланса между професионалния и личния си живот, дистанционните здравни и уелнес работни места може да са точно това, от което се нуждаете, за да се чувствате удовлетворени както в кариерата, така и в личния си живот. Професионалистите, които работят в тези области, оказват влияние върху пациентите, семействата и общността чрез работа в различни условия, вариращи от обществени здравни агенции до застрахователни компании до болници и клиники.

Наскоро сте завършили степен и търсите начин да я приложите? Или може би сте били на работната сила от известно време и се интересувате да преместите фокуса си върху кариерата. Така или иначе изследванията са най-добрият път, преди да продължите напред.

10 фантастични отдалечени работни места, фокусирани върху здравето и уелнес

Лесно е да се вълнувате с широк спектър от възможности за кариера. Въпреки това е важно да разберете тънкостите на различните позиции и изисквания за степен. Тези 10 популярни здравни и уелнес работни места са чудесно място да започнете вашето изследване.

  1. Мениджър на поведенчески здравни случаи

Мениджърите на поведенчески здравни случаи разработват и прилагат планове за грижи за клиентите. Задачите включват извършване на оценки на приема на клиенти, подаване на документация, проверка на пациентите и препоръчване на подходящи здравни решения. Тази роля обикновено изисква бакалавърска или магистърска степен, заедно с подходящи лицензи.

  1. Мениджър на клинични проучвания

Тази роля управлява процеса на клинично изпитване, като преглежда резултатите от изпитването, прави промени в структурата, ако е необходимо, анализира и интерпретира данните и евентуално представя констатациите на конференции и семинари. Обикновено се изисква бакалавърска степен в свързана област, заедно с лидерски опит.

  1. Здравен треньор

Здравните треньори могат да работят дистанционно, за да помогнат на клиентите да постигнат медицински или фитнес цели. Те могат да създават планове за хранене или упражнения и да се срещат с клиенти един на един чрез обаждания в Zoom, за да обсъдят целите и да проследят напредъка. Здравните треньори най-често ще се нуждаят от сертифициране по здравен коучинг, хранене или дори медицински сестри.

  1. Учител по здраве/фитнес

Учителите по здравеопазване, фитнес и физическо възпитание могат да работят дистанционно, за да предоставят курсова работа и изисквания, да предоставят уроци на живо и да проследяват напредъка на учениците. Преподавателска степен и подходящо държавно лицензиране обикновено са предпоставки.

  1. Здравен/Медицински писател

Наред с други административни роли, има нужда от писатели да подкрепят уелнес сферата на различни позиции. Като здравен или медицински писател може да пишете наръчници, материали за обучение, образователни документи, резюмета или статии. Познанията в специализирана област, като хранене, фармацевтични продукти или клинични изследвания, са от съществено значение, заедно с напреднала степен.

  1. Медицинска сестра

Дистанционните медицински сестри помагат на пациентите чрез телефон или видеоконферентна връзка, за да оценят и документират въпросите на пациентите, да събират съответната история на пациентите, да гарантират удовлетвореността на пациентите и да ескалират случаите, когато е необходимо. За тази роля ще са необходими медицинска сестра и лиценз.

  1. Диетолог/диетолог

Диетолозите и диетолозите предоставят обучение за диета и храни индивидуално или в училища, болници и клиники. Дистанционните специалисти по хранене могат да се срещат с клиенти чрез Zoom или по телефона, за да създадат планове за диета, да дадат препоръки и да проследят напредъка на пациента. Диплома и лиценз са общи изисквания.

  1. Училищен психолог

Училищните психолози могат да използват телетерапия, за да се срещат дистанционно с ученици, да предоставят оценки и тестове, да оценяват индивидуалните нужди и да се консултират с училищния персонал и родителите. За този тип роля се изисква магистърска степен, заедно с държавен лиценз.

  1. Социален работник

Типичните задължения на социалния работник включват координиране на ресурси за грижите за пациенти/клиенти, подпомагане при справянето с емоционални и социални проблеми, предоставяне на препоръки и застъпничество за клиенти. Социалните работници обикновено се нуждаят от магистърска степен (MSW) или лиценз (LCSW), за да извършват работа. Често се желае свободното владеене на друг език.

  1. Терапевт

Терапевтите помагат на пациентите да преодолеят поведенчески и психологически проблеми, като извършват оценки и предоставят решения и подкрепа. Терапевт ще се срещне с клиенти по телефона или на видеоконференция, за да завърши работата дистанционно. Често са необходими магистърска или докторска степен или лицензи, като например брачни и семейни лицензи.

Търсене на дистанционни работни места за здраве и уелнес

Независимо дали вашата страст е да помагате на хората да преминат към по-здравословни навици или да работите в подкрепа на нова инициатива за лечение и терапия, за вас има отдалечена роля.

Търсещите кариера съобщават, че най-голямото предизвикателство е да стеснят фокуса си, за да намерят мечтаната работа. Един от най-изпитаните и верни методи за стесняване на възможностите е да работите назад. По същество това означава да визуализирате живота си и всичко, върху което работата ви ще повлияе. Когато започнете да изграждате мечтания си работен живот, ще го направите може да зачеркне потенциални полета въз основа на това какво пасва и какво не.

Ако се окажете именно там, ето няколко въпроса, които да си зададете, за да накарате творческите си сокове да потекат.

Искате ли да работите с екип или да имате повече автономия?

Бихте ли обичали да живеете отдалечено, или ви харесва градската суматоха?

Изследванията правят ли ви замаяни от наслада, или приемате индивидуалната работа с пациенти?

Ако искате да работите директно с пациенти, бихте ли се радвали да развивате трайни близки отношения или да помагате на временна основа?

Намиране на вашата страст

Знанието, че искате да популяризирате уелнес, е важна първа стъпка към разработването на вашия план за кариера. Като отговорите на горните въпроси, ще можете да стесните още повече целите си.

Ако обичате изследванията и ще се радвате да общувате с пациенти, кариерата в медицинските изследвания може да е перфектна. Или да предположим, че искате да бъдете дигитален номад и да работите един на един с пациентите? Бихте могли да проучите ролите на треньор или диетолог.

Може да намерите много полезна информация и на сайта на Министерство на труда и социалната политика – Агенция по заетостта

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО