Отдалечена работа готови ли сме

Отдалечена работа готови ли сме, полезни съвети от нашите експерти по търсене на работа.

Отдалечена работа

Изпълняваш рутинната програма от 9 до 5 през цялата си кариера. Пътуването ви до работното място ви събужда в безбожни часове и вие сте добре запознат с яростта на пътя. Може би е време да потърсите някакъв баланс между професионалния и личния живот и да си намерите работа от разстояние!

Не е тайна, че отдалечените работници се възползват от намален стрес, липса на пътуване до работното място, повишена производителност и др. Ако мислите за смяна на работа, ние покриваме няколко начина да разберете дали сте готови за отдалечена работа.

Знаци, че сте готови за работа извън офис

 1. Вие сте развълнувани от дистанционната работа

Очаровани ли сте (и завиждате), когато срещнете „истински“ отдалечени работници? Мисълта за търсене на отдалечена работа минава ли през главата ви редовно, дори ако се опитвате да я потиснете? Спираш ли да четеш статии като тази?

Може би най-големият признак на готовност да си намериш отдалечена работа е, че мисълта за такава възбужда духа ти и те кара да се усмихваш!

 1. Вие процъфтявате, когато работите сами

Работата от разстояние означава да прекарвате по-голямата част, ако не и цялото си работно време сами. Въпреки че ще бъдете част от екип, ще ви е необходима и висока толерантност за независима работа.

Ако сте работили от вкъщи по време на болничен или сте отишли ​​в офиса по-рано, преди някой да е пристигнал, за да се окажете, че изкарвате много работа, може да сте готови за отдалечена работа.

 1. Имате първокласни комуникационни умения

Може би имате колеги или шеф, който е извън обекта. Или може би вашата компания използва инструменти за вътрешна комуникация със служители в офиса.

Ако откриете, че използвате онлайн инструменти за комуникация с колеги повече от лични разговори, това ще ви настрои добре да работите от разстояние. Работата далеч от офиса означава, че ще трябва да поддържате връзка с колеги и шефове. Отличното представяне на редовна, ясна онлайн комуникация показва склонност към работа от разстояние.

 1. Можете сами да се справите с техническите проблеми

Възможността да отстранявате технически проблеми самостоятелно може да бъде знак, че сте готови за отдалечена работа. Когато работите от домашния си офис, неизбежно е да срещнете компютърни проблеми, проблеми с интернет и други. Колкото повече сте в състояние сами да отстраните и поправите тези неща, толкова по-добре.

Компаниите искат да наемат хора със силно познаване на основни умения за отстраняване на неизправности. Въпреки че обаждането на някого или използването на ИТ отдела на компанията винаги е опция, по-добре ще е да разчитате на себе си за често срещани проблеми.

 1. Знаете как да се справите с разсейването

Работата в офис е пълна с разсейващи фактори – колеги спират до вашия офис, шумни принтери и офис оборудване, звънене на телефони и др. И въпреки че работата от вкъщи има своя дял от разсейване, ако успеете да избегнете разсейването в офиса с дзен-подобен фокус, вероятно сте готови за отдалечена работа.

 1. Ненавиждате пътуването си до работното място

За някои хора шофирането или карането на обществен транспорт не е голяма работа – пуснете аудиокнига и се отпуснете. Други са значително стресирани от трафика и тълпите, особено по време на лошо време. Те могат да добавят часове към деня ви. Дори и най-краткото пътуване до работното място може да бъде вбесяващо, ако има неочаквани инциденти или строителство.

Ако мразите пътуването си до работното място, не сте сами. Отдалечената работа е фантастично решение, което намалява въглеродния ви отпечатък, спестява тонове пари за газ и облекчава стреса.

 1. Имате здравословни проблеми

Независимо дали бихте се възползвали от индивидуална баня, обедна дрямка или гъвкавостта да организирате графика си около срещите с лекар, дистанционната работа помага на хората с текущи здравословни проблеми да запазят заетостта си.

По-големият контрол върху околната среда и възможността да избирате кога и как да се свърши работата често повишава увереността, намалява стреса и води до невероятен резултат.

 1. Имате нужда от известна гъвкавост

Когато сте завършили колежа, работата от 9 до 5 не е била проблем. Но може би животът се е променил и сега се нуждаете от гъвкавост на графика.

Причините могат да варират от грижата за възрастен родител до връщането на училище до необходимостта да заведат децата на училище. Каквито и да са причините ви, гъвкавостта на работата определено е основен знак, че сте готови за отдалечена работа.

 1. Искате или имате нужда от по-добър баланс между работата и личния живот

По същия начин, нуждата от по-добър баланс между професионалния и личния живот е друг знак, че сте готови за отдалечена работа.

Сегашната ви работа може да не е „лоша“ или дори удовлетворяваща в много отношения. Но имате много малко време, което да прекарате с децата, харчите повече за храна за вкъщи, отколкото за седмични хранителни стоки, и сте се отказали от рутината си за тренировка, защото няма достатъчно часове през деня.

Когато не можете да постигнете добър баланс между професионалните и личните сфери, може да е време да помислите как работата от разстояние може да насърчи хармонията.

 1. Вие сте по-продуктивни, когато не сте в офиса

Намирате ли, че когато наистина трябва да изпълните проект, често ще носите работа вкъщи със себе си и ще работите в тишината и спокойствието на домашния си офис?

Може би защото офисът на вашата компания има твърде много разсейващи фактори. Или просто чувствате, че производителността ви се увеличава, когато сте в по-удобна обстановка. Каквато и да е причината, това е огромен знак, че сте Готови сте да започнете работа от вкъщи!

 1. Винаги молите да работите от вкъщи

Опитвате ли се постоянно да молите шефа си да ви позволи да работите от вкъщи по една или друга причина? Ако е така, вероятно сте готови да направите това нещо по-постоянно.

В зависимост от вида на работата, която имате, може да сте в състояние да работите дистанционно на пълен работен ден, на непълно работно време или поне един ден в седмицата. Изберете позицията си, за да намерите аспектите на работата си, които не изискват да сте в действителния офис. Това може да бъде въвеждане на данни, проучване, писане или цифровизиране на документи.

Направете списък с всички работни задължения, които можете да изпълнявате отвсякъде. След като получите това, можете да започнете да излагате по-силни аргументи за възможността да работите от вкъщи.

Когато Знаеш, Знаеш!

Ако някои (или всички!) от тези знаци резонират с вас, вероятно сте повече от готови за отдалечена работа.

И накрая, когато сте готови да започнете своето дистанционно търсене на работа, InformJobs е тук, за да ви подкрепи.

Нашата обширна база данни с отдалечени, гъвкави и хибридни работни места се проверява ръчно. За да ви гарантира безопасно и без измама търсене на работа. Присъединете се днес и започнете да търсите. Или направете обиколката и научете повече за предимствата на членството във InformJobs.

На сайта на колегите ни по здравословни и безопасни условия на труд – zbutinfo.com може да намерите още полезна информация. Там ще разберете за всички рискове при работа от разстояние.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО