Кои от гаражните врати са по-добри

Кои от гаражните врати са по-добри: подвижните, подвижни или секционни

Продължаваме да разглеждаме видовете гаражни врати, техните предимства и недостатъци.

Нашата фирма ЛОГЕЛ ООД е водеща в страната ни фирма за производство на изолирани секционни врати. Обадете ни се, за да поръчате и да се консултирате за типа избрана гаражна врата в гр. София, ул. „Българска легия“ 41А; Телефон: (02) 489 4919.

3/Повдигащи се. Те се основават на твърда стоманена рамка, което намалява вероятността от кражба на моторни превозни средства. Основният панел от една част има периметър от висококачествен каучук. Благодарение на него валежите не влизат вътре и топлината не излиза навън.

4/Ролетен тип  гаражна врата, чийто принцип е подобен на ролетни щори: стоманена ламарина се движи вертикално нагоре и надолу, навивайки се на вал или обратно.

Предимства и недостатъци на гаражните врати

1/Разтваряеми гаражни врати

Високата степен на надеждност и непретенциозност в поддръжката са основните предимства на дизайните. Достъпната цена на портата се обяснява с обикновено устройство и проста инсталация: не са необходими специални подготвителни работи; основното е правилно да монтирате рамката, върху която впоследствие ще бъдат фиксирани бримките. Платното се отваря лесно дори без специално оборудване (автоматизация).

Не са необходими допълнителни елементи, които са необходими за работата на разтварящите се гаражни врати.

В списъка на дизайнерските недостатъци на първа позиция е наличието на впечатляващо свободно пространство пред гаража. Ако говорим за капаци за отваряне навън, това означава, че никога не трябва да има допълнителни предмети по целия радиус на отваряне, а само чиста зона. Не винаги е възможно да се спази това условие, особено през зимните и есенните месеци.

В райони, доминирани от силни ветрове, трябва да се осигурят средства за допълнителен контрол върху клапата. Под влияние на въздушния поток те могат по невнимание да се отворят / затворят, причинявайки щети на превозни средства или хора.

Инсталирането на автоматизация за гаражна врата от този тип не е евтино, ако вратите са тежки: не се монтират едно, а две или повече задвижвания.