Курортни зони в Анталия - 2 част

Курортни зони в Анталия – 2 част

Интересен момент е, че районът на Старото пристанище част от хубавите курортни зони в Анталия. То  все още е подходящ за плажна почивка. Точно до пристанището (на юг) има малък плаж Mermerla. Плажът е приятен, покритието е пясъчно, но таксата е 15 лири на човек на ден.

Повече за плаживете в хубавите курортни зони в Анталия

Плажът Konyaalti в хубавите курортни зони в Анталия . Това е втората по големина и важност курортна зона на Анталия. Дължината на плажната ивица е 4,5 километра, плажната настилка е с малки камъчета.

Моля, имайте предвид, че всички хотели в Konyaalti са от другата страна на улицата от плажа. И това не е малък провинциален път, а национална магистрала D400. Трафикът е много оживен. Преходите са почти всички наземни (тип зебри).

Жилищна зона е в непосредствена близост до плажа Konyaalti и има много различни видове магазини, кафенета, ресторанти, барове и други места за посядане.

Препоръчваме района Коняалти само на онези туристи, които искрено обичат каменисти плажове. Или ако има „вкусни“ предложения за цената, за които ще сте готови да пожертвате малко комфорт.

Пристанището в Акдениз  в Анталия е пристанищна зона със складове и терминали за разтоварване. Тук няма хотели, районът е неподходящ за туризъм.

Да не пропуснем да разкажем и за дивите плажове в хубавите курортни зони в Анталия .

 

Диви плажове.

Те започват точно зад пристанището на Акдениз. Тук няма хотели, но има диви и винаги празни плажове. Ако сте наели кола или велосипеди, тогава отидете там.  Наистина е красиво и е тихо. Тези плажове обаче сега се развиват вече активно, на много вече има много хора, има кафенета и барове, платени шезлонги.

Старото пристанище е част от Стария град, има много магазини, кафенета, барове, ресторанти. А самият Стар град вече е туристическа атракция.

Препоръчваме района на Старото пристанище само на тези туристи, които са много заинтересовани от Стария град и които са готови да платят за вход до плажа, за да бъдат близо до него.

 

Брегова линия от старото пристанище на Анталия до плажа Коняалти .

Абсолютно неподходящ за плажна почивка. По крайбрежието има високи скали.

Но на скалите има десетки кафенета и ресторанти. Удоволствие е да седнете тук вечер и да гледате залеза с чаша ароматно турско кафе или чаша бира.

 

Плаж Коняалти – парк Ататюрк в Анталия.

Източната част на плажа Konyaalti е заета от обществен парк, в който няма хотели. Има няколко хотела по-навътре в града – вече зад парка. Точно тук се намира един от най-луксозните хотели в Анталия – Rixos Downtown Antalya.

 

На плажа в парка има няколко плажни клуба, където можете да лежите на плажа за 5 лири и повече. Има и обществени зони на плажа, където можете да плувате и да лежите на хавлията си безплатно.

Времето и сезона в хубавите курортни зони в Анталия

Плажният сезон в Анталия продължава точно както в другите турски курорти – от края на април до края на ноември.