Да разгледаме фотоапаратите

Да разгледаме фотоапаратите

Да разгледаме фотоапаратите. Камерата е оптичен инструмент, който може да заснеме изображение. Повечето камери могат да заснемат 2D изображения, като някои могат да заснемат и 3D изображения. На основно ниво повечето фотоапарати се състоят от запечатан корпус с малък отвор(апертурата), който пропуска светлината, за да заснеме изображение върху светлочувствителна повърхност (обикновено цифров сензор или фотографски филм ).

Да разгледаме фотоапаратите

Камерите имат различни механизми за контрол на падането на светлината върху светлочувствителната повърхност. Лещите фокусират светлината, влизаща в камерата. Отворът може да бъде стеснен или разширен. Механизмът на затвора определя времето, през което фоточувствителната повърхност е изложена на светлина.

Камерата за неподвижни изображения е основният инструмент в изкуството на фотографията. Заснетите изображения могат да бъдат възпроизведени по-късно като част от процеса фотография, цифрово изображение или фотографски печат. Подобни художествени области в областта на камерата с движещи се изображения са филм, видеозаснемане и кинематография.

Думата камера идва от camera obscura , латинското име на оригиналното устройство за проектиране на 2D изображение върху равна повърхност (буквално преведено като „тъмна камера“). Съвременната фотографска камера еволюира от камерата обскура. Първата постоянна снимка е направена през 1825 г. от Жозеф Нисефор Ниепс.

Каква е механиката на фотоапарата?

Повечето камери улавят светлина от видимия спектър, докато специализираните камери улавят други части от електромагнитния спектър, като инфрачервения например. Всички камери използват един и същ основен дизайн: светлината навлиза в затворена кутия през събирателна или изпъкнала леща и изображението се записва върху светлочувствителен носител. Механизъм на затвора контролира продължителността на времето, през което светлината влиза във фотоапарата. Повечето камери също имат визьор, който показва сцената, която ще бъде записана, заедно със средства за регулиране на различни комбинации от фокус, бленда и скорост на затвора.

Заснемане на изображение на филм

Традиционните фотоапарати улавят светлината върху фотографски плаки или фотографски филм. Видео и цифровите фотоапарати използват електронен сензор за изображения, обикновено устройство със зарядна връзка (CCD) или CMOS сензор за заснемане на изображения, които могат да бъдат прехвърлени или съхранени в карта с памет или друго хранилище във фотоапарата за по-късно възпроизвеждане или обработка.

Широка гама от формати на филми и плаки се използват от камерите. В ранната история размерите на плочите често са били специфични за марката и модела на фотоапаратите, въпреки че бързо е разработена известна стандартизация за по-популярните фотоапарати. Въвеждането на ролковия филм задвижи процеса на стандартизация още повече, така че до 50-те години на миналия век бяха използвани само няколко стандартни ролкови филма.

килимите

Разновидности на килимите

Дизайн на килимите

 • Бахтиарски персийски килими

Може би един от най-добрите персийски килими са персийските килими Бахтиар. Изтъкани са ръчно от племената Симе-Монадски Бахтиари, живеещи в Централен Иран. Типичен модел на персийски килим Bakhtiar ще бъде диагонален шах, украсен с изображения на птици и животни. Яркият дизайн на килимите демонстрира любовта и желанието да предадат красотата на градините Бахтиари, в които обикновено са били тъкани тези килими. „Шахматните градини” на Бахтиари са любим мотив за много ценители на персийските килими. Истинският персийски килим Bakhtiar е наистина уникален и безценен, той ще продължи и ще радва собствениците много дълго време.

 • Белуджски персийски килими

Белуджските персийски килими произхождат от южен Иран сред номадските племена на белуджите. Тези ръчно изработени килими са типични за провинциите Систан и Балхистан, които са на най-югоизточните граници на Иран и Пакистан. Също така от провинция Хорасан, която се намира малко на север, дойдоха много белуджийски персийски мотиви. Хората от Белуджи са били много мили и прости. Тези персийски килими много често се използват като молитвени килими и са малки индивидуални произведения на изкуството. Цветовете на килимите Белуджи обикновено са предимно наситено бордо, с тъмносини и акценти в цвят слонова кост. Всеки белуджски персийски килим е единствен по рода си и няма абсолютно никакви дубликати в света.

 • Биджарските персийски килими

Килимите Биджар са известни със своята здравина и издръжливост. Тези красиви и възхитителни ръчно изработени персийски килими са направени от кюрдския народ в северозападната част на Иран в град Биджар. Персийските килими Биджар са високо ценени заради тяхната дебела купчина, структурна здравина и голямо тегло. Уникалната технология за мокър стан. Постоянно поддържа вълната и основата влажни по време на дългия процес на тъкане. Така че материалите временно се разтягат, за да осигурят по-стегнато тъкане, а след това се компресират в края, килимът става стегнат и сух. Персийските килимите Биджар се вписват перфектно в модерния домашен декор. Поради невероятната си издръжливост, тези персийски килими са идеални за зони с висок трафик в дома като фоайе или кухня, но също така изглеждат невероятно в хол или трапезария.

детски килими

Какъв трябва да бъде материалът и дължината на купчината при детските килими

Mатериалът и дължината на купчината при детските килими

Какъв детски килим е по-добре да изберете за детска стая от гледна точка на практичност и удобство?

Ако говорим за подовия материал за детската стая, тогава е по-добре да се даде предпочитание на моделите детски килими, чиято купчина е смесена или изкуствена.

Съвременни синтетични материали

Съвременните синтетични материали,от които са изработени детските килими, имат редица предимства:

 • напълно безопасен, хипоалергичен;
 • лесен за поддръжка и почистване;
 • изкуствената купчина не привлича прах, не е подходяща за живот и размножаване на неприятни микроорганизми;
 • евтини са;
 • предлагат се в богата цветова гама за допълване на интериора на детска стая.

Детските килими от смесени нишки – естествени и изкуствени, имат приблизително еднакви свойства.

Не трябва да купувате 100% естествен килим за детска стая. Памук, коприна, вълна, вискоза, сизал са с високо качество, струват много, изглеждат престижно, но са изключително непрактични. Трудно се почистват, което в детска стая ще им е необходимо през цялото време. Не забравяйте, че детето може да развие алергия към естествения състав, което е особено често срещано при собствениците на вълнени килими.

Дължината на купчината при детските килими

Когато отговаряте на въпроса как да изберете детски килим, трябва да помислите и за дължината на купчината. Детските килими с дълга купчина изглеждат доста декоративни. Приятно е да седите на такова покритие, удобно е от тактилна гледна точка, придава на стаята уют. Въпреки това е трудно да наречем тези меки килими практични. Те са трудни за почистване и много се страхуват от сериозно замърсяване, бързо се търкалят и губят привлекателния си вид. Можете да закупите такива детски килими за дете на възраст от 1 до 3 години, което прекарва много време на пода, но досега не играе на пластилин без родителски надзор, не използва бои, не яде в стаята.

За деца над три години е оптимално да изберете детски килими със средна дължина. По-лесно се почистват и почистват и са по-подходящи за детски игри на тази възраст. Ако стаята е гореща, а също и през лятото, струва си да закупите изкуствен или детски килим без власинки. Грижата за него е възможно най-проста, много от тях могат не само да бъдат почистени, но и напълно измити.

Също така чудесен вариант за лятото е детски памучен килим.

бижута

Бижута за една истинска жена

Бижута за една истинска жена

Бижутата са красиви и могат да са много ценни, не само защото за производството им се използват скъпи материали и в тях са инкрустирани скъпоценни камъни. Друго предимство на елегантните бижута е издръжливостта. Такива вещици служат на повече от едно поколение, не спирайки да радват очите на своите собственици и създават неописуема атмосфера на лукс и изискан вкус.

Видове украшения:

Човешката цивилизация е измислила много различни аксесоари за бижута. Това са и пръстени, и обеци, и вериги, и колиета и много, много повече. Следователно основната разлика не е в това какви бижута използва една жена, а от какъв метал е изработена и с какво е украсена. И тук има няколко опции.

Нашите предоления за допълнения към вашата визия:

 • Златна или сребърна верижка

Златната или сребърна верижка е чудесен начин да подчертаете красотата на шията и деколтето си. В зависимост от това колко дълго ще бъде, можете да направите различни акценти. Късите верижки се виждат в почти всяко облекло. Дълги, носени с висулки, елегантно обозначават дълбочината на деколтето ви. Носенето на верижка със или без висулка е Ваш личен избор. И двата варианта са напълно приемливи. Но ако изберете висулка със същия вграден камък, който вече има във Вашия пръстен или обеци, хармонично подбраните бижута ще изглеждат като комплект, тоест още по-ярко и изразително.

 • Камъкът като бижу

Всяка жена обикновено е интуитивно привлечена от един скъпоценен или полускъпоценен камък. Наложително е да се вслушваме във вътрешния си глас, защото той ни казва кой камък може най-добре да ни помогне. Какъв ще бъде камъкът – син топаз, люляк аметист, жълт цитрин, алеен рубин или зелен хризолит – зависи от Вас. Помислете кой камък най-много бихте искали да гледате всеки ден и не се колебайте да си купите бижу с вложка от този минерал.

За ръце:
 • Гривната като бижу

Какво може по-добре да подчертае красотата и елегантността на женските ръце, ако не гривната като бижу? Тази украса е известна от древността и днес също не губи своята популярност.

Някои хора обичат да носят няколко гривни наведнъж, други предпочитат да бъдат верни на едно-единствено любимо бижу. Към каквато и група да принадлежите, бъдете сигурни, че този изключително женствен аксесоар определено ще представи в благоприятна и нова светлина не само ръцете ви, но и другите ви бижута, а именно пръстените. Гривната може да бъде изработена от злато, или може би сребро, във всеки случай, това бижу ще се впише идеално във вашия образ и често ще привлича вниманието и погледите на другите.

 • Венчален пръстен – нещо повече от бижу

Годежният пръстен е нещо повече от бижу. Това е украшение със смисъл. То красноречиво казва на другите без думи, че сте щастливи и сърцето ви е заето. Ако искате Вашите бижута да бъдат не просто украшение, а пазител на някакъв ценен спомен за вас, направете гравюра върху вашия продукт. Може би само Вие ще знаете за това и никой друг, но това изобщо няма значение. Бижуто, което носите всеки ден, може да бъде гравирано с името на любимия човек, или някоя важна за Вас дума, или афоризъм, или лозунг, или някаква значима за Вас дата.

 

елeктромагнитни вълни

Естественото трептене на елeктромагнитни вълни

Човечеството, технологиите и улесненията в нашето ежедневие се развиват с огромни темпове. За съжаление това води до още по-голям спад в качеството на живот в големите градове и рисковете, чрез елeктромагнитни вълни.
Замърсяването на въздуха и храната – Според проучване на Европейската агенция за околната среда от 2018г – България е държавата с най-замърсен въздух в Европейския съюз.

Ежедевното поглъщане на милиони финни прахови частици води до редица аспираторни заболявания и аномалии в човешкото тяло. Този проблем преплетен с химикалите и новите модифицирани храни , които приемаме доброволно в нашите организми очертават един малък аспект от настоящето ни и ясно показват магистралата към бъдещето ни.

До 2030 година2/3 от населението на Земята ще живее в градовете,  прогнозира ООН в свой доклад.

До 2050 година 90% от населението на Земята е концентрирано в няколко стотин мегаполиса. (до какво довежда това може да се види на примера на сегашната карантина! Имам усещане, че сега е тренеровка за нещо много по-сериозно… Освен това зад целия рози коронован шум някак незабелязано мина закон, даващ зелена светлина на 5G в България!)

Градовете и техните жители ще са свързани помежду си в мрежи

 • оптимизирани в сферата на потребление на енергия,
 • транспорта, логистиката, здравеопазването,
 • развлекателния сектор и много други.

Всички тези услуги се основават на събиране на данни

НАРУШЕНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ЕЛЕКТРОМАГНИТНИТЕ ПОЛЕТА

Голяма част от населението на планетата не осъзнава колко сериозни последици носят новите технологии и начина, по-който се развива живота в големите градове. Независимо дали се разбира от хората или не – ние вече наблюдава последствията от това. Хубаво е да разкажем по-подробно как функционира биологичния свят, за да има добро разбиране на проблема. Всички живи организими на планетата излъчват и приемат елeктромагнитни вълни. Всъщност това е един по-фин начин за комуникация с околоната среда. Естественото трептене на елeктромагнитни вълни на планетата се определя от 3 основни източника – земното ядро, йоносферата и ШуманОВия резонанс.

Искаш ли дом с божествена пропорция и ново качество на комфорт и свобота? Посети Sferata123

В човешкия мозък има специални съединения, които играят ролята на антени за разчитане на електромагните полета на околоната среда и настройка на организма спрямо тях – нарича се Магнетит. Чрез това съединение човешкото същество изпада в резонанс с трептенията на околната среда и постига естествено чувство на хармония и здраве, стабилизира всички процеси в организма си с това са свързани и всички оздравителни и възстановителни процеси – биологични и психични. При наличие на смущения в електромагнитните полета проблемите, които се наблюдават в човешкото тяло са много – от дискомфорт, стрес и дезореантация до хрочични заболявания и ракови образувания.

Признаци на емоционална интелигентност

Признаци на емоционална интелигентност

Признаци на емоционална интелигентност

Човек с висок еквалайзер е лесен за обучение. И той се справя с временни затруднения без декадентско отношение, воден от принципа „ако не се опитаме, няма да разберем“. Той анализира добре своите и чуждите грешки, не е арогантен и следователно знае как да повлияе на настроението на групата, без да плаши и да не дава леки обещания.

Първо, емоционалната интелигентност влияе на желанието да отговорят на своите и на чуждите очаквания. Както и да се отнасят по-отговорно към тези гаранции. На второ място, необходимостта от обсъждане на взаимните очаквания на работното място или в семейството дава възможност да се изразят притеснения относно това защо има по-малко „сиви зони“ в една голяма задача с течение на времето. Трето, емоционалната интелигентност е почти винаги свързана с рационалното разпределение на ресурсите и инициативата. Вместо отлагане, инициативният човек ще избере да учи или да помогне на някой друг. Както и да уреди общо пространство, допълнителни умения или свободно време.

Read more

Аерация

Аерация или с други думи измиването на улиците спасява асфалта от деформация

В особено горещите летни дни, при температура на въздуха от +25 ° C и повече, въздухът се проветрява. Пръскачките изпращат водни струи нагоре, охлаждайки не само пътното платно, но и въздуха, който се загрява от асфалта. Благодарение на редовното поливане и аерация е възможно да се намали нивото на пластична деформация на пътната настилка в горещината, тъй като под въздействието на слънчева светлина и в условия на натоварен градски трафик асфалтът е по-податлив на него.

Read more

Секционните гаражни врати

Често секция е сандвич панел с дебелина 40 мм. Стените са изработени от поцинкована стоманена ламарина, пространството между тях е запълнено с полиуретанова пяна. Този състав осигурява структурна здравина. Еластично уплътнение е положено около целия контур на портата. Секционните гаражни врати се отварят ръчно или се правят автоматично. Можете да подредите порта Read more

Къде да намерим денонощен ключар за кв. Младост?

Ако обичате да подреждате нещата в своето ежедневие и всичко да се движи по план, то едва ли бихте се зарадвали да ви се случва нещо неочаквано, което да обърка изрядния график. Идва и въпроса къде да намерим денонощен ключар за кв. Младост? Read more