Имате ли нужда от къртене на бетон във вашия имот?

Имате ли нужда от къртене на бетон във вашия имот? Може би трябва да промените етажния план на дома си, за да го направите по-функционален, да позволите свързването на големи електрически съоръжения или да премахнете постройка от бетонния си двор. Каквато и да е причината, къртенето на бетон е опасна работа, дори и с подходящите машини и оборудване за безопасно пробиване, къртене и извозване от работната площадка.

Следователно необходимо ли е да бъдете застраховани срещу възможни злополуки? Тъй като всяка работа по къртене и извозване на бетон е уникална и носи свои собствени уникални рискове, важно е да обхванете правилно обекта, за да разберете напълно какво ще включва работата, преди да започнете. Поради това Ви препоръчваме да се консултирате с професионалист, за да сте сигурни, че няма да има неприятни изненади в хода на работата.

Имате ли нужда от застраховка?

Независимо дали ще вършите работата сами или ще наемете професионална компания за къртене на бетон, важно е да оцените рисковете, свързани с вашата конкретна ситуация, за да сте сигурни, че застрахователното покритие е съобразено с вашите специфични нужди.

Ако решите да наемете професионална фирма за къртене на бетон, няма да се налага да се притеснявате за застраховка, тъй като тя ще се погрижи за всичко. Следват няколко общи застрахователни полици, които обикновено се използват в индустрията.

Освен това има много специализирани видове застрахователни полици, които отчитат фактори като това дали проектът ще се изпълнява над или под земята. Конкретните свързани рискове за околната среда, вида на оборудването, което ще се използва, и много други.

Обща застраховка на изпълнители на къртене и извозване на бетон

Тази обща застраховка покрива всички членове на CSDA и специализирани търговски изпълнители, участващи в операции по рязане, къртене. Извозване, полиране, втвърдяване, прокопаване на канали и пробиване. Има много дейности и операции, които може да не отговарят на условията за покритие по общата програма. Като апартаменти, апартаменти в градска кооперация, строители на жилищни сгради и др.

Публична отговорност

Това предпазва предприятието от отговорност, ако възникнат инциденти в резултат на извършваната работа. Целта му е да покрие трети страни, които нямат връзка с компанията. За наранявания, ремонт на имущество, правни действия в резултат на злополуки, медицинско лечение за наранявания и др.

Професионална отговорност

Този вид застраховка покрива грешки, които се дължат строго на качеството на извършената работа. Небрежност, некачествени услуги, грешки, дължащи се на грешни решения, използвани неправилни техники и др.