Да изберем курс по немски език

Да изберем курс по немски език

При избора на курсове по немски език трябва да имаме предвид няколко основни фактора. Целта е да стартираме с добро и целенасочено обучение още от самото начало.

Избор на школа или частен учител

Да изберем курс по немски език. Когато започнете своето търсене е добре да сте наясно дали ще потърсите езиков център за обучение или ще се ориентирате към частен учител

  • Езиков център – предимства

Курсовете по немски език в езиковите центрове са добре обезпечени с аудио-визуални средства за по-лесно представяне и съответно възприемане на езика. По време на курсовете по немски имате на разположение освен учебни материали, също обикновено библиотка с речници, граматика, адаптирана литература. Почти няма да курс по немски, където лаптопите, таблетите, мониторите, аудио системи за слушене да не взимат участие в обучението всеки път. По-модерните центрове разполагат и а интерактивна бяла дъска, която в момента е сред най-модерните помощници на учители и ученици по време на обученията.

  • Частен учител – предимства

Ако решите да заложите на класическият метод – обучение с частен учител, то не очаквайте кой знае какво оборудване от техническа гледна точка. За сметка на това пък на достъпна цена ще получите индивидуално внимание, което в повечето случаи е безценно. В тези случаи е най-добре да се обучавате препочъчан от някой ваш познат преподавател.

Как да разбера кое е моето ниво?

Класическите нива по немски език са 6- А1, а2, В1, В2, Ц1 И С2. Повечето учебни системи имат разработено едно междинно средно ниво В1+, което представлява плавен преход от ниските към високите нива на мески език. Когато избирате своя курс по немски, едно от най-важните неща е попаднете в правилната група и да започнете обучението от там, докъдето са стигнали вашите знания до момента. Повечете езикови центрове, които предлагат курсове по немкси, предлагат и безплатни диагностични тестове, с които преподавателите определят кое е подходящото ниво за вас. От там нататък изборът става сякаш малко по-ясен.

Общ или специализиран немски?

Дори и да желаете да запишете специализиран курс по немски език, то първо трябва да преминете поне 3, 4 нива на общ немски. Целта е да преминете през цялата граматика, да научите общи термини и да умееете да разговаряте на общи теми. Остналото е надграждане на специализирана лексика. Повечето специалисти съветват – преди да запишете специализиран курс по немски език – трябва да се достигнали владеене на общ немски на ниво В2.